استانداردهای ناودانی

تفاوت ناودانی اروپایی با ناودانی سبک
یکی از تفاوت‌های بارز این دو نوع ناودانی، اطلاعات درج شده در جدول اشتال بر اساس وزن و ابعاد است. در واقع ناودانی اروپایی، بر اساس اطلاعات موجود در جدول اشتال تولید می‌شود. در صورتی ناودانی‌های سبک تولید شده در ایران، وزن و ابعادی سبک‌تر از اطلاعات موجود در جدول اشتال دارند. ناودانی اروپایی همچنین در مواردی مانند ضخامت، وزن، نوع استاندارد، کارخانه‌های تولیدکننده، کاربرد و قیمت با ناودانی سبک تفاوت دارد. با توجه به ضخامت و وزن‌ ناودانی سبک از آن جهت کاربردهایی که نیاز به تحمل وزن کمتری است، استفاده می‌شود. در مقابل ناودانی اروپایی با توجه به این‌که از مقاومت بیشتری برخوردار است، برای استفاده در کاربردهایی با نیاز به تحمل فشار بالا، مناسب است.

مقایسه قیمت انواع ناودانی سبک و سنگین
ناگفته نماند تعیین قیمت ناودانی سنگین با نوع سبک آن هم براساس همین ویژگی‌های مهم شامل ابعاد، وزن، کاربری و همخوانی با الگوی اشتال انجام می‌شود. طبعاً در این دسته‌بندی قیمت ناودانی سبک در مقایسه با نوع سنگین، کمتر است و برای مصارف ساده‌تر در نظر گرفته می‌شود. کارخانه شکفته، قيمت ناودانی فایکو، ناب و غیره از جمله فعالان تولید ناودانی سنگین و سبک در این صنعت هستند.

ناودانی اروپایی آهن UPNST37
یکی دیگر از ناودانی‌های قيمت ناودانی اروپایی رایج، ناودانی فولادی st37 بوده که از پروفیل‌های پرفروش بازار آهن‌آلات به‌شمار می‌رود. فولاد به‌کار رفته برای تولید این پروفیل، آلیاژ st37 است. در ساختار این آلیاژ، فولاد کم کربن وجود دارد که سبب شده خاصیت جوش‌پذیری و خواص مکانیکی ناودانی افزایش یابد.

siasatrooz.irدر این مقاله متوجه شدیم که ناودانی‌های اروپایی، همان ناودانی سنگین در ایران است. این ناودانی در کاربردهای نیازمند به تحمل وزن و فشار بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین اگر در پروژه خود نیاز به ابزاری دارید که بتوانید در ساخت انواع تیر، ستون و… میزان فشار و بار وارد شده را مهار کنید، این ناودانی پیشنهاد می‌شود. البته از آن علاوه بر ساختمان‌سازی در صنایع دیگر مانند خودرو سازی جهت ساخت اتاقک ماشین‌های سنگین مانند تریلر استفاده می‌شود. هدف ما از این مقاله معرفی یکی از بهترین انواع ناودانی، به نام ناودانی UNP است، امیدواریم در توضیح آن موفق عمل کرده باشیم.

siasatrooz.irفرایند تولید قيمت ناودانی به روش فابریک
فرآیند تولید ناودانی فابریک به صورت نورد گرم می‌باشد و این نوع پروفیل از ابتدا به شکل ناودانی از خط تولید خارج می‌شود. در واقع فرآیند تولید ناودانی‌های فابریک مانند نحوه تولید میلگرد آجدار و یا میلگرد ساده می‌باشد، به این صورت که شمش‌های فولادی گداخته به سمت دستگاه قالب ناودانی ناودانی حرکت می‌کند. سپس، ضخامت این شمش‌ها با کمک چند غلتک به صورت عمودی و افقی کاهش می‌یابد و بر اساس سایز ناودانی مورد نیاز شکلی دهی می‌شود. در این روش فشار کمتری بر جان ناودانی وارد شده و تمرکز اصلی بر روی شکل‌دهی بال است. بر خلاف روش پرسی تقریبا تمامی ‌انواع ناودانی از نظر وزن، شکل و جنس را با این روش می‌توان تولید نمود و محدودیتی در آن وجود ندارد. درواقع می‌توان گفت تمام ناودانی‌های بال شیب دار و ناودانی‌های دارای ضخامت بیش از 6 میلی متر با این روش تولید می‌شوند. مزیت دیگر ناودانی فابریک دقت ابعادی بسیار بالای آن می‌باشد. توجه داشته باشید که این مزایا باعث افزایش قیمت این نوع ناودانی نسبت به نوع پرسی شده است.